falkoner (falkoner) wrote,
falkoner
falkoner

  • Location:
  • Mood:
  • Music:

Про Zdob şi Zdub

Melodia mea frumoasa
Zboara sus ca pasarea.
In dimineata luminoasa
Infloreste dragostea.
Canta pasarea maiastra,
Murmura izvorul lin,
Tot pamantul se trezeste
Dzin-dzilin!
Я вас не задовбав ще зі своїми концертними фотами? Ви чесно кажіть, я не ображусь. Просто поставлю в список вас. Хе- хе. Сьогодні про київський концерт легендарних Zdob şi Zdub.
Zdob si Zdub_04
При всій повазі до Докер пабу, проводити тут концерти таких гуртів як Zdob şi Zdub - це пиздець.
Уявляю що тут на Ляпісах творилося. Сцена за барною стійкою - то звичайно круто, але зовсім не оригінально ( я принаймі можу ще "Дакоту " згадати). А засовувати туди гурти, яким мало сцен "Заходу" і "Sziget" - це взагалі повний алєс не гут. Але все ж.
Концерт затримався на півгодинки. Стандартна програма на годину і двадцять хвилин. Три пісні на біс ( хоча як не дивно публіка на біс і не кричала то особливо) . Доволі якісний звук і доволі фігове світло, все як завжди). Роман, який розмовляє українською краще ніж наш прем'єр - молодець, але склалося враження що гурт просто відробляв бабло. Ніякого запалу не відчув.
Хоча.. все одно позитивні враження переважили.
Zdob si Zdub_06
Ну чо, як завжди трошки про гурт для тих хто не в курсах.
Zdob si Zdub_05
Починаючи з середини 90-х, Zdob si Zdub об'єднують брутальний хардкор і молдавський фольклор в унікальній та елегантною манері ... що дозволяє їх називати етно-рокерами, якщо хочете. Додайте щіпку хіп-хопу, drum'n'bass-а, джангла, панку ... і ви отримаєте оригінальний музичний кросовер, зустріч міської суєти і сільського духу. Це харизматична група залишає глибокі сліди в історії музики Республіки Молдова, відчуваючи себе як вдома перед будь-якою аудиторією.
Zdob si Zdub_03
Словосполучення «Zdob si Zdub» означає звук, що утворюється під час биття у барабан. І правда – звуки барабана, а також інших музичних інструментів на концерті просто перехоплювали подих.

Колектив відомий тим, що для створення своєї музики використовує широку палітру музичних інструментів, багато з яких – народні. Крім того, грають Zdob si Zdub музику, яку дуже важко підігнати під визначення якогось одного, чи, навіть, двох стилів. Це рок, етно-рок, фолк-рок, фолк-панк, хардкор-панк, циганський панк…
Zdob si Zdub_07
Zdob si Zdub виступали в більш ніж 20 європейських країнах, починаючи від маленьких клубів до великих фестивалів. Серед найбільш важливих фестивалів: в Угорщині - Sziget, Данії - Roskilde, Сербії - Exit, Бельгії - Esperanzah, Швейцарії - Open Air Gampel; Німеччини - Tanz & Folk Festival Rudolstadt, Франція - Sin fronteras, Чеської Республіки - Rock For People, Colours Of Ostrava; Словацької Республіки - Aerorock, OKEY Leto Fest, Hodocvas; Польщі - Woodstock, Румунії - Cerbul de Aur, Stufstock, Peninsula, Folk You; Голландії - EuroSonic, Mundial; Україні - Чайка, Росії - MAXIDROM, Нашестя, Крила та інші.

Zdob si Zdub відкривали концерти світових зірок, таких як: Red Hot Chili Peppers, Емір Кустуріца та No Smoking Orchestra, Korn, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, Garbage, Fun Lovin 'Criminals, Linkin Park і багатьох інших.
Музика групи була оцінена в різних конкурсах (наприклад, Євробачення 2005, де група зайняла шосте місце) і різними телеканалами, включаючи MTV Еurope, журналами, радіостанціями, зібравши велику колекцію премій і нагород.
Zdob si Zdub_01
Склад виконавців

Роман Ягупов (13.09.1973) — вокал, флейта, окарина, народні інструменти
Міхай Ґінку (5.03.1975) — бас-гітара
Андрей Чеботарь — барабани
Віктор Дандеш (03.04.1972) — тромбон, флейта, народні інструменти
Валеріу Мазилу (12.09.1978) — труба
Святослав Старуш (23.06.1981) — гітара

Zdob si Zdub_09
Дискографія

1996 Hardcore Moldovenesc (Молдавський хардкор)
1999 Zdubii Bateţi Tare (Здуби грають Весело та Голосно)
1999 Remix
2000 Tabăra Noastră (Наш табір)
2001 Agroromantica
2003 450 De Oi (450 овець)
2006 Boonika Bate Doba (Бабця б'є в бубон) — Single CD
2006 Ethnomecanica — The Best of
2010 Белое вино/Красное вино (Біле вино/Червоне вино)
2012 Basta Mafia!

Zdob si Zdub_02
Tags: 650 d, Київ, концерти, музика, фото
Subscribe

  • Про дороги

    Хтось метнув неминучу стрілу. Захиталось струнке оперіння, І, негаданий креслячи лук, Під ногами тікає каміння. Labas rytas Бруківка краще чи…

  • Про лапки

    Сірі, сірі котики, сірі наче дим. Посідали котики у рядок один. Розпушились котики, вже їм не до сну. Виглядають котики із кущів весну. Tere…

  • Про дитинство

    Так відступало твоє дитинство — ставився голос, губились друзі, високо в небі міцно і стисло висло життя, мов сережка у вусі. Kumoorn Коли…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 9 comments