falkoner (falkoner) wrote,
falkoner
falkoner

  • Location:
  • Mood:
  • Music:

Про каштани

Зелене листя, білі каштани,
Ой як то сумно, як вечір настане
.
Почившим в бозі в боротьбі з ненависним Євро і гівном в головах чиновників з даунбасовоської орди каштанам присвячується.

1. Каштан - це єдиний горіх з вітаміном С.



2. Каштани - єдиний низькокалорійний горіх: на 30 грам запеченого або сушеного каштана доводиться 1 грам жиру і 70 ккалорій.

3. Як у випадку з попкорном, усередині шкаралупи каштана міститься волога. Коли він нагрівається, ця волога може з силою розірвати шкаралупу (що відбувається з характерним звуком), тому завжди потрібно надрізати шкаралупу каштана, щоб виходив пар, інакше станеться маленький вибух.

4. Горіхи каштана багаті вуглеводами і швидше нагадують картоплю, ніж інші горіхи. Через високий вміст крохмалю, каштани ідеально підходять для перемелювання в живильну борошно.

5. Назва «каштан» зазвичай відноситься до декількох видів рослин. Каштани одного роду їстівні, а іншого - ні, тому бажано купувати каштани в магазині.

6. Каштанові дерева живуть по 500 років і довше. Вони існували з доісторичних часів. До 378 до н.е. римляни активно вирощували каштани і перемелювали горіхи в борошно для випічки хліба.

7. Готувати каштани дуже просто - очистити від шкірки / шкаралупи, покласти в сковорідку і підсмажувати 15 хвилин, поки не відкриються. Очищені, підсмажені або запечені каштани можна розім'яти в пюре і змішати з пюре з солодкої картоплі або гарбуза.

8. Каштани називали «рис, що росте на деревах» з тих пір, як у них поживні властивості виявилися надзвичайно схожі на коричневий рис.

9. Китайці з'їдають 40% всіх каштанів у світі. Вони запікають їх у гарячому піску, тушкують і готують в супах.

10. У Франції на Різдво і Новий рік подають спеціальне частування - зацукровані каштани, які називаються marron glace.


Tags: просто так, ранок, цікаве
Subscribe

  • Про стіни

    Малюнки на стінах Слова на бетоні Про те що постійно Про те що вагомо Tere hommikust Який напис, бачений вами на стіні вам запам'ятався…

  • Про слова

    Навіщо нам слова, Навіщо нам слова – ми можем і без слів, Була би я німа, Була би я німа – ти теж би онімів, Ми вчили б мову риб... Bună…

  • Про вершини

    Я піду в далекі гори На широкі полонини, І попрошу вітру зворів, Аби він не спав до днини. Buenos días Якщо довго дивитися на гори, то гори ...…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 3 comments